Vouwwagen Jametic ECO

Jamet Vouwwagen Jametic ECO

Jamet slaat in 2024 een geheel nieuwe weg in ! Jamet brengt, wederom als een van de eersten een NOVITEIT op de markt en wel een ecologische vouwwagen : de Jametic ECO. Bij dit ECO-model worden onder andere zelfs gerecyclede Jeans spijkerbroeken in het gebruikte tentdoek verwerkt.  Hierdoor wordt het Jamet-assortiment compleet veranderd, verjongd en helemaal aangepast aan de huidige tijdsgeest van duurzaamheid en milieuvriendelijk gebruik van materialen op ecologische wijze en dat zoals altijd bij Jamet tegen een betaalbare prijs !

Het wanddoek rondom van de Jametic ECO is uitgevoerd in TenCate Ecoline ECODENIM – Bluejeans tentdoek in lichtgrijze kleur met blauwe (jeans) vezels er door heen.  Dit bestaat o.a. uit  gerecycled polyester en voor een aanzienlijk deel uit gerecyclede  jeans broeken, die op deze wijze een nieuw 2e leven krijgen en tevens kleur geven aan het tentdoek (dus geen extra kleurstof nodig) met een fors lager productie-waterverbruik.

Vouwwagen Jamet - Jametic ECO

Zo is het dakdoek donkergrijs TenCate Ecoline ECOHEMP-doek en bestaat uit hennep, organisch katoen en voor 50% uit gerecycled polyester, waardoor een aanzienlijke reductie van de CO2 footprint, verlaging energiekosten en besparing waterverbruik in het productieproces.

Het grijze grondzeil 650 gr./m2 is van Heytex H7718, waarin circa 16 gerecyclede petflessen per m2.

Het donkergrijze (goede verduistering) polycoton interieur-slaapcabine-doek bestaat uit 50% katoen en 50% gerecycled polyester.

De complete tent van de Jametic ECO meet liefst ca. 5.00 x 4.00 m. en biedt royaal ruimte. Met het fraaie Jametic tentdesign met 2 verandawanden. Tentkleurstelling in chique lichtgrijs (met blauwe jeans vezels erdoorheen geweven) en donkergrijs met zwart. Fraaie contrasterende witte ritsen en biezen. Diverse permanente ventilatie-ramen. Fraaie ECO-boogluifel met zijwanden met ramen.

Er zijn 2 grote 2-persoons lattenbodembedden in de Jametic ECO van elk 1.40 x 2.04 m. (met 3 extra bedpoten). Het rechtse bed is opklapbaar mbv gasdempers en biedt een bergruimte van circa 1.200 liter. Onder het linkse bed kan een ondertent. Tussen de bedden is er een hangkaststang.

De fraaie en frisse Jamet ECO wagenbak (zie foto voorpagina folder) in een nieuwe lichtgrijze kleur, met unieke decoratie-Eco-jeans-striping. Fris donkerblauw dekzeil. Fraaie wieldeksels als optie/actie. De wagenbak meet compacte 1.52 x 2.20 m. (zonder keuken). De as is 750 kg met grote banden 155×13 met ca. 350 kg laadvermogen. (schokdempers optie/actie). Tenslotte met Easy Access bagage systeem en een achterklep voor extra toegang tot de bagage. Fietsdrager op dissel of imperiaal optie. De ECO is tenslotte leverbaar voor een superscherpe prijs vanaf € 7.450,- (€ 7.995,- incl luifel).

Jamet Vouwagen - Jametic ECO

Fotos